9x tips voor de herfstvakantie in Aalsmeer

Kinderen in Aalsmeer

Dit jaar wordt de herfstvakantie in Aalsmeer en dus het noorden van Nederland, gevierd van 10 oktober tot en met 18 oktober. Ook in Aalsmeer zijn er dan leuke activiteiten te doen met kinderen. Van leerzame activiteiten tot springen en klauteren. *Bezoek de websites van de locaties om je verder te informeren over wat zij doen om zich te houden van de regels van het RIVM.

1. Muzikale theatervoorstelling: Deze ridder zegt nee

Op zaterdag 10 oktober is deze grappige en interactieve voorstelling over een lief riddertje te zien. De voorstelling gaat over de bijzondere vriendschap tussen de ridder en een grote draak. Joes Boonen speelt beide karakters. De voorstelling is geschikt voor kindere vanaf 3 jaar.

2. Kinderboerderij Boerenvreugd

Geitjes melken, ezels en schapen aaien, konijnen knuffelen en met grote ogen naar die mooie pauwen en gekke kalkoenen kijken. De kinderen komen op Kinderboerderij Boerenvreugd ogen, oren en handen te kort. Terwijl de kippen en eenden op het terrein scharrelen, hebben de kinderen de tijd van hun leven. Met droog weer is de Kinderboerderij in Aalsmeer een goed idee, dus ook in de herfstvakantie.

3. Ontdek de magie van bloemen en planten bij FloriWorld

*Vanwege de corona-pandemie is FloriWorld vanaf 2 november tijdelijk gesloten

Op zoek naar een uitje voor het hele gezin? Bij FloriWorld ben je aan het juiste adres. Je ontdekt hier wat bloemen en planten met je doen met behulp van fotogenieke ruimtes, de Immersive Room en een virtuele rit op de rug van een bij. Alle zintuigen worden geprikkeld: je hoort, ziet, ruikt en voelt. Maar dan zo subtiel dat je het bijna niet in de gaten hebt. Een regulierticket kost € 17,50. Senioren 65+ betalen € 15,25.  Voor kinderen van 4 tot 11 betaal je € 10. Kinderen tot 3 jaar kunnen gratis mee naar binnen.

4. GlowGolf Aalsmeer

Het oer-Hollandse midgetgolf is nooit meer hetzelfde na een bezoek aan GlowGolf Aalsmeer. Dit is namelijk de eerste ‘Glow in the Dark’ midgetgolfbaan van Nederland. Indoor, dus een perfecte activiteit met kinderen tijdens de herfstvakantie. Bij GlowGolf sta je als het ware in het hart van de aarde en ben je omgeven door kleurende rotspartijen, verbogen schatten en mijnkarretjes. Een ochtend of middag vol plezier gegarandeerd!

5. Jump XL Aalsmeer

Jump XL is een paradijs voor stuiterballen vanaf zeven jaar. In deze speciale indoor trampoline-arena ga je op de geschakelde trampoline velden helemaal los. Je hebt de keuze uit verschillende arrangementen die stuk voor stuk zorgen voor een dag vol vermaak.

6. Avontura Aalsmeer

Bij Avontura Aalsmeer klimmen, klauteren en keten de kinderen van één tot twaalf jaar. Ze kunnen bijvoorbeeld hun kunsten vertonen op de trampoline, dance-moves uitproberen tijdens het discodansen, de powertoren bestormen en de vijfmeter hoge apenrots beklimmen. De kleintjes kunnen lekker spelen in de ballenbak en met de soft play-dieren. En dit is nog maar een greep uit alle speelmogelijkheden bij Avontura Aalsmeer. Daarom is deze avontuurlijke en veilige speeljungle ook de perfecte omgeving voor de herfstvakantie in Aalsmeer.

7. Vissen met een beroepsvisser

Theo Rekelhof is dé beroepsvisser van Kudelstaart. Zijn visserij aan de Herenweg is een waar museum met allerlei vondsten uit de Westeinderplassen. Naast dat hij rijkelijk vertelt over zijn beroep, kan je ook ervaren hoe het is om een visser te zijn. Een leuke activiteit met een of twee kinderen tijdens de herfstvakantie in Aalsmeer. De kosten voor het meevissen zijn €50,00 per persoon en de boot vaart van maandag tot en met zaterdag uit.

Voor het vissen moet je wel vroeg je bed uit, want rond 08:00 uur stap je aan boord. Je bent vervolgens een halve dag op pad, want je gaat vissen, maakt een mini rondvaart door het gebied, krijgt een rondleiding door het bedrijf van Theo en gaat paling roken én natuurlijk proeven. Een educatieve ochtend over een ambachtelijk beroep.

8. Escape Room en lasergamen bij Turf Aalsmeer

Sprokkel zoveel mogelijk goud in het goudzoekersdorpje Gold Creek en ga de strijd aan met het andere team. Wie het meeste goud heeft gesprokkeld wint. Wilco heeft een ruimte volledig omgebouwd tot een cowboy dorp met allerlei leuke spelelementen. Het Escape Room achtige spel Gold Creek is bedoeld voor groepen van vier tot vijftien personen en de prijs is €26,00 per persoon.

Je kunt ook lasergamen bij Turf Aalsmeer. Dit doe je ook in het dorpje Gold Creek en is voor vier tot tien personen met een prijs van €17,00 per persoon.
*Kinderen vanaf 12 jaar moeten 1,5 meter afstand houden van elkaar.

9. Volleyballen bij The Beach

Een sportief uitje op het grootste indoor strand van Nederland: dan moet je bij The Beach in Aalsmeer zijn. Hier speel je een potje beachvolleybal in de oude bloemenveiling van Aalsmeer. Vervolgens sluit je het af in het kindvriendelijkste restaurant van Amsterdam en omstreken: The Beachclub.

Nieuwsgierig wat er nog meer te beleven valt in Aalsmeer met kids? We hebben een pagina vol met leuke actviteiten. Je vindt ze hier.