FloriWorld: de eerste bloem-experience ter wereld!

Credits: Magda Spierings

Flowerizing People, dat gaat FloriWorld doen. Sinds 2020 rijd je niet meer door Aalsmeer zonder een blik te werpen op het gekleurde gebouw van de eerste bloem-experience ter wereld. En het wordt groots, heel groots! Hier beleef je wat bloemen en planten voor je doen. Je kijkt niet alleen, je ervaart écht. Een bloemenervaring 3.0!

Voorproefje FloriWorld

In de Immersive Room ben je onderdeel van de show, want je bent een wandelende bloem door een bloemenveld. Het is een kamer vol beamers die planten en bloemen projecteren op de muur, op de vloer en dus op de bezoekers. Bij een andere show geef jij vooraf je voorkeuren aan en wordt de show volledig gebaseerd op deze voorkeuren. Zo ga jij beseffen wat planten en bloemen voor je doen in het dagelijkse leven. Het laatste tipje van de sluier dat we kunnen geven voor de belevingen in FloriWorld in Aalsmeer is dat je een virtuele vlucht op de rug van een bij maakt.

Efteling van de bloemenwereld

FloriWorld wordt nu al niet voor niets de Efteling onder de bloemenwereld genoemd, maar wel zonder achtbanen. Wat zij gemeen gaan hebben is het woord ‘experience’. Alle zintuigen worden geprikkeld: “je hoort, ziet, ruikt en voelt. Maar dan zo subtiel dat je het bijna niet in de gaten hebt”, vertelt Bert Kranendonk. Bert is ‘hoofd’-experience van FloriWorld en deed dit eerder ook voor de Heineken Experience.

Niets staat meer in de weg

Al zes jaar lang wordt er gewerkt aan het plan ‘FloriWorld’ dat naast de bekende bloemenveiling Royal FloraHolland komt te staan. En dan nu, is de definitieve bouwvergunning rond, de grond inmiddels overgedragen aan FloriWorld, in die grond de eerste paal geslagen en de eerste boom geplant. Kortom, niets staat FloriWorld meer in de weg.

Over FloriWorld

“FloriWorld is een aantrekkelijke mix van verwondering, bewondering en verrassing. Je beleeft een spectaculaire, leuke en leerzame ontdekkingstocht door de wereld van bloemen en planten. Je wordt je bewust wat bloemen en planten bijdragen aan je welzijn en je gezondheid. Bewustwording en beleving gaan in FloriWorld daarom gelijk op en versterken elkaar. Daarmee slaan we drie vliegen in één klap: een bijzonder uitje barstensvol beleving, een verrijking van je persoonlijk leven en een versterking van de top of mind positie van bloemen en planten.”