26 juni 2019 t/m 30 juni 2019

Westeinder Waterweek

In Aalsmeer en omgeving weet iedereen: de zomer is pas echt begonnen als de Westeinder Waterweek losbarst. Dit meerdaagse waterfeest aan de Westeinderplassen staat elk jaar weer garant voor spetterende watersport, muziek en culinaire evenementen. Op en naast het water kunnen bezoekers zich volledig onderdompelen in alles wat dit prachtige en veelzijdige recreatiegebied te bieden heeft. Dit jaar is de Westeinder Waterweek van 26 juni tot en met 30 juni.

De Westeinderplassen staan algemeen bekend om de goede watersportmogelijkheden. Of je nu wilt (leren) windsurfen, wakeboarden, suppen of flyboarden, of er lekker op uit wilt gaan met een zeilboot of sloep. Liefhebbers van de natuur en ontspanning komen in dit bijzondere gebied, met alle eilandjes en horecagelegenheden, ook helemaal aan hun trekken. De Westeinder Waterweek is veel meer dan watersport; Aalsmeer staat in deze week in het teken van zon, water, sport, zeilen, plezier, eten, drinken en muziek.

Meerdaags waterfeest Aalsmeer

De Westeinder Waterweek is een meerdaags waterfeest voor kinderen, volwassenen, verenigingen en bedrijven uit de streek. Een van de hotspots is het Surfeiland bij de watertoren, dé verzamelplek voor sportieve activiteiten op de Westeinderplassen. Zo vind je hier Windsurfclub Aalsmeer en de Waterskivereniging. Op deze locatie krijg je ook de kans om relatief nieuwe watersporten zoals suppen en flyboarden uit te proberen.

Traditie tijdens deze week is de Westeinder overzwemmen tijdens de Poeloversteek, de activiteit waarmee deze feestweek ooit is begonnen. Lokaal bekende evenementen zijn verder onder meer Plaspop, Oude Deuren Surf Cup, Jazz op de Haven, WSVA opstapdag met flyboarden, Optimist on tour & Kielboot introductie en Aquapalooza 2019. En elk jaar zijn er weer nieuwe initiatieven!