5 september 2020

Vuur en Licht op het water Aalsmeer

Vuur en Licht op het Water in Aalsmeer

Credits: Jöran Maaswinkel

Vuur, licht en water: het klinkt al als een spectaculaire combinatie. En dat is het ook op elke eerste zaterdagavond van september op de Westeinderplassen in Aalsmeer. Tijdens Vuur en Licht op het Water varen meer dan honderd lichtgevende boten een mooie route door de Ringvaart en op de Westeinderplassen naar de verlichte watertoren. Om 23:00 uur is hier de vuurwerkshow te bewonderen.

Vuurwerkshow in Aalsmeer

Vanaf de Stommeerweg / Kudelstaartseweg bij de Watertoren en de Loswal in Kudelstaart heb je een mooi uitzicht over het vuurwerk. De verlichte boten zijn het best te zien vanaf 20:30 uur langs de Ringvaart van de Haarlemmerpolder. Een jaarlijkse feestdag vol spektakel, op en aan het water. Vuur en Licht op het Water is op 5 september 2020 de aftrapt van de Feestweek in Aalsmeer.

Het vuurwerkspektakel in Aalsmeer staat in de top vijf van mooiste vuurwerkshows in Nederland. Het vuurwerk wordt namelijk op zo’n 265 meter van de oever van drijvende platformen de lucht ingeschoten terwijl de verlichte boten dobberen op het water. Een kleurrijke en romantische afsluiting van Vuur en Licht op het Water.