The Floral Album

Datum

04 juni 2022 t/m 14 augustus 2022

Locatie

Flower art museum

The Floral Album is een ode aan de creativiteit met de bloem in het middelpunt. Vanaf 4 juni te zien in Het flower Art Museum.

Bloemen tentoonstelling

Het Flower Art Museum in Aalsmeer presenteert vanaf zondag 5 juni de tentoonstelling The Floral Album: een ode aan de creativiteit met de bloem als stralend middelpunt. De expositie laat werk zien van 21 kunstenaars in de meest uiteenlopende disciplines.

Ode aan de bloem

The Floral Album is opgebouwd rond een project van kunstenaar Corry Zwart. Zij maakt wonderschone macrofoto’s van bloemen, waarbij de details zo sterk zijn uitvergroot dat het bijna abstracte kunstwerken worden.

In de tentoonstelling zijn vele invalshoeken te zien met de bloem als leidraad, met onder andere fotografie, schilderkunst, video- en lichtinstallaties, ruimtelijk werk, poëzie en dans.

Mondriaan

Naast The Floral Album  is in de kleine zaal van het museum een mini-expositie onder de noemer ‘Special Artists meet Mondriaan’. De 150e geboortedag van de beroemde kunstenaar Piet Mondriaan was aanleiding voor een speciaal project van de stichting Special Arts, die een podium wil bieden aan kunstenaars met een beperking. In samenwerking met het Mondriaanhuis nodigde Special Arts kunstenaars uit om werken in te sturen, geïnspireerd door de tekening ‘Passiebloem’ van Mondriaan. In deze mini-expositie is hier een selectie van te zien.

Te zien in het Flower Art Museum

de tekening ‘Passiebloem’ van Mondriaan. In deze mini-expositie is hier een selectie van te zien.

De nieuwe tentoonstellingen zijn open van 5 juni tot en met 14 augustus. Op de Pinksterdagen 5 en 6 juni is het museum aan Kudelstaartseweg 1 open van 13 tot 17 uur. Daarna gelden de reguliere openingstijden: donderdag t/m zondag van 13 – 17 uur. Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl.