Tentoonstelling WONDERLAND in Flower Art Museum

Datum

13 maart 2022 t/m 22 mei 2022

Locatie

Flower Art Museum

Vanaf 13 maart is in het Flower Art Museum de tentoonstelling WONDERLAND te zien met het werk van Lida Sherafatmand en Alisa Lis.

Kunstwerk: Lida Sherafatmand

Expositie Flower Art Museum Aalsmeer

Tijdens de expositie Wonderland exposeren twee verschillende kunstenaars in het Flower Art Museum in Aalsmeer. Het wordt een kleurrijke magische wereld in het museum aan de Westeinderplassen.

Over de kunstenares Lida Sherafatmand

Lida Sherafatmand werd geboren en groeide op in Iran, voordat zij als vluchteling op Malta terecht kwam. Hier kon zij haar talent voor schilderen verder ontwikkelen. Zij maakt zeer kleurrijke werken met duizenden bloemen, op het oog sprookjeswerelden maar in alles zit een diepere betekenis verborgen. Het schilderen van bloemen is haar manier om sociale onderwerpen te belichten, waarbij bloemen een metafoor zijn voor alles dat mooi is.
Op Malta is Lida Sherafatmand een bekende naam, maar haar werk wordt ook internationaal zeer gewaardeerd. Door corona heeft het museum deze tentoonstelling twee keer moeten verplaatsten. Het Flower Art Museum kijkt er dan ook enorm naar uit om haar werk nu eindelijk voor de eerste keer in Nederland te tonen.

Alice in Wonderland bloemen

In “Wonderland” is nog meer te bewonderen. Flower Art Museum vroeg Alisa Lis om haar bloemen van papier en textiel bij ons te exposeren. Alisa is van origine een Russische maar woont sinds enkele jaren in Amsterdam. Haar gigantische en zeer fotogenieke bloemen lijken zo uit ‘Alice in Wonderland’ te komen.

Tentoonstelling bezoeken

De tentoonstelling is te zien van zondag 13 maart t/m zondag 22 mei 2022. Het Flower Art Museum is geopend van donderdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur.