Seringen Experience – Seringenvaartocht

Datum

18 maart 2023 t/m 20 mei 2023

Locatie

Westeinderplassen

Bloemendorp Aalsmeer staat bekend om de seringen. Neem een kijkje bij de Seringenkweker en stap aan boord voor deze unieke Experience!

Credits: Joyce Goverde

SeringenXperience

Bloemendorp Aalsmeer staat bekend om de seringen. Sterker nog, de seringenteelt kan gerust benoemd worden tot onderdeel van het Aalsmeers cultureel erfgoed. Deze voorjaarsbloemen zijn voor de bloemenhandelaren de ‘krenten in de pap’ en geven aan waarom Aalsmeer zo belangrijk is als bloemendorp. De Seringentochten zijn dan ook niet voor niets ware bekendheden binnen de regio en daar kan jij aan deelnemen op zaterdagen 18 maart, 8 april, 6 mei, 20 mei.

SeringenXperience Aalsmeer

Seringen Experience Aalsmeer

De vroege lente; dan is het tijd voor de ‘trek’ en de productie binnen de seringenteelt. Of te wel, het is de tijd van het jaar om bij de kwekers te gaan kijken en van alles te leren over deze bijzondere bloemencultuur. En als bloemendorp aan het water, doe je dit natuurlijk per boot. Met de Westeinder Rondvaart. 

Je vaart tussen de seringenakkers op de Westeinderplassen en leert waarom precies hier de grond zo goed is voor seringenteelt. Een tipje van de sluier: de wereldproductie van seringen is voor maar liefst 95% afkomstig van de akkers op het bovenland van Aalsmeer. Vervolgens vaar je door naar dé Seringen Specialist. Hier leggen kwekers meer uit over de ‘trek’ en het productieproces. Meer Aalsmeer kan je een ervaring niet hebben! 

SeringenXperience Aalsmeer

Praktische informatie

Op zaterdag  begint de SeringenExperience om 13:00 uur. De seringentocht duurt ongeveer twee uur en begint aan het Praamplein. De kosten bedragen €22,50 inclusief een consumptie en voor aanmelding moet je bij Westeinder Rondvaart zijn:

Of bestel je tickets hier!