Expositie Bovenland in het Oude Raadhuis

Datum

17 februari 2023 t/m 19 maart 2023

Locatie

Oude Raadhuis

De expositie Bovenland in het Oude Raadhuis van KCA toont de schoonheid van de natuur in en om Aalsmeer. Er wordt een verhaal verteld over de rijke geschiedenis van de Bovenlanden, de bijzondere flora en fauna, het cultureel erfgoed, zoals de Stelling van Amsterdam, de Ringvaart en de seringenteelt, en oude beroepen zoals visser en kweker. De expositie is te zien tot en met 19 maart 2023.

Contact

De foto’s zijn gemaakt door Marleen van der Dussen, omgevingsmanager bij Hoogheemraadschap Rijnland, de Aalsmeerse fotografen Kick Spaargaren (Kicks Foto’s) en Erik de Rijk en door Kramer Seringen, een traditionele Aalsmeerse seringenkwekerij.

Stichting De Bovenlanden Aalsmeer, NoordHollandse provincie en Hoogheemraadschap Rijnland hebben de afgelopen jaren meerdere kleine natuurgebieden aaneengesloten tot een Groene AS. Dit ecologische lint tussen Amstelland en Spaarnwoude verbetert de biodiversiteit aanzienlijk en zorgt ervoor dat het aantal planten en diersoorten weer kan groeien.

In Aalsmeer loopt de Groene AS volledig langs en door het gebied waar Stichting de Bovenlanden Aalsmeer initiatiefnemer van deze tentoonstelling al meer dan 25 jaar sterk voor maakt. Vanaf het Schinkelbos in het noorden, via de Ringvaart en de Oosteinder Poel door de Bovenlanden richting de Westeinder Plassen tot aan Leimuiden. Dit unieke gebied is van grote betekenis voor het landschap van Aalsmeer en de regio. Door de fijnmazige structuur van de watergangen en de enorme verscheidenheid aan activiteiten is er in de loop der eeuwen een gebied ontstaan met een grote rijkdom aan landschappelijke, cultuurhistorische en natuurlijke waarden.

Kom naar het Oude Raadhuis van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en maak kennis met het bijzondere gebied en het werk van de Bovenlanden Aalsmeer. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag is het Oude Raadhuis in de Dorpsstraat 9 in Aalsmeer geopend van 14.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis, maar uw gift wordt zeer op prijs gesteld.

Op zaterdag 18 februari 2023 om 15.00 uur wordt de tentoonstelling geopend. Iedereen is van harte welkom!

Contact

Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer
Dorpsstraat 9
1431 CA Aalsmeer

Openingstijden
Vrijdag t/m zondag van 14:00 tot 17:00