Ksenia Kouzmenko, pianoconcert

Datum

23 januari 2022

Het concert van Ksenia Kouzmenko in Bacchus wordt een muzikale ervaring om nooit te vergeten!

Contact

Muzikale ervaring

Het concert van Ksenia Kouzmenko in Bacchus wordt een muzikale ervaring om nooit te vergeten! Aart van der Wal roemt in Opus Klassiek ‘haar geweldige spel met de lyrische diepte en pure schoonheid die het afstraalt.’ Kouzmenko heeft een grote affiniteit heeft met het pianorepertoire van Tsjechische componisten. Want Tsjechië heeft in de afgelopen eeuw, evenals haar vaderland Wit-Rusland, een bloedige geschiedenis van oorlog en ellende moeten beleven.

Op het programma staan werken van Kabeláč, Janáček, Kvapil, Martinů, Slavicky en natuurlijk Tsjaikovski en Chopin. Beluister de troost van hun muziek: de componisten zoeken hun inspiratie in de prachtige natuur en de volksmuziek van hun vaderland. Het virtuele pianospel van Kouzmenko wordt afgewisseld met poëzie voorgedragen door Servaas Jansen.

Hier MOET je als liefhebber van klassieke muziek bij zijn! KCA zorgt voor de koffie!

Ksenia Kouzmenko wordt internationaal geroemd voor haar gevoelige en technisch indrukwekkende pianospel en is zeer geliefd als kamermuziekpartner. Zij speelt soloconcerten en kamermuziek in alle mogelijke bezettingen. In ruim 30 jaar heeft ze een enorm rijk repertoire opgebouwd, van Bach tot Kurtág. Ze zoekt continu naar nieuwe composities en maakt graag ongewone, inspirerende programma’s. Zo zijn er een aantal projecten ontstaan met Tsjechische muziek, met o.a. wereldpremières van een aantal stukken uit de 20ste eeuw.

Ksenia Kouzmenko studeerde aan het conservatorium van Minsk, waar zij cum laude afstudeerde. Zij vervolgde haar opleiding bij Igor Olovnikov en bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij was prijswinnaar tijdens verschillende internationale concoursen en heeft overal in Europa opgetreden. Vanaf 1999 geeft Kouzmenko zelf les aan het Koninklijk Conservatorium.


Het concert begint om 15.00 uur; zaal open een half uur voor aanvang concert. 

Let op: Het kan zijn dat bij de voorstellingen van KCA in Cultureel Café Bacchus ook in januari nog het tonen van een coronatoegangsbewijs verplicht is! 


Entree: € 17,50; jongeren t/m 25 jaar € 10
Kaartverkoop: uitsluitend via voorverkoop in de KCA Ticketshop.

Contact

Cultureel Café Bacchus
Gerberastraat 4
1431 SG Aalsmeer