Kamermuziekconcert: Wittgenstein Project door Folke Nauta e.a.

Datum

20 februari 2022

Locatie

Cultureel Café Bacchus

Folke Nauta speelt de muziek van de Oostenrijkse componist Paul Wittgenstein. Een bijzonder kamermuziekconcert in Cultureel Café Bacchus.

Contact

De linkerhand in de schijnwerpers. 

Het is 1914. Paul Wittgenstein – de broer van Ludwig, de filosoof – heeft als jonge veelbelovende pianist zojuist zijn debuut gemaakt in de Gouden Zaal van de Wiener Musikverein als de oorlog uitbreekt. Zonder zich te bedenken stort hij zich in de strijd aan het oostfront en verliest al in de eerste dagen van de oorlog zijn rechterarm. Ondanks dat verlies zet Wittgenstein zijn carrière als concertpianist voort. Daar is bijvoorbeeld het beroemde concert van Maurice Ravel aan te danken. Er is ook – dat is veel minder bekend – kamermuziek voor Wittgenstein geschreven.

Pianist Folke Nauta richt zich sinds de jaren 2010 op muziek voor de linkerhand vanwege een aandoening (focale dystonie) in zijn rechterhand. Hij vestigde de aandacht op zich toen hij in 1994 als twintigjarige – nog tijdens zijn conservatoriumstudie in Amsterdam – het Internationale Muziekconcours van Scheveningen won. Drie jaar later behaalde hij zijn Masterdiploma met ‘een 10 met onderscheiding’. Nu staat de pianist centraal in het Wittgenstein Project –  met een schat aan werken van persoonlijke vrienden van Paul Wittgenstein, die volkomen ten onrechte op de plank zijn blijven liggen. (Foto: Dirk Rietveld, folkenauta.com)

Hij speelt deze avond met: Lars Wouters van den Oudenweijer op klarinet en Elisabeth Smalt op altviool.


Het concert begint om 15.00 uur; zaal open een half uur voor aanvang concert. 

Let op: Het kan zijn dat bij de voorstellingen van KCA in Cultureel Café Bacchus ook in februari nog het tonen van een coronatoegangsbewijs verplicht is! 


Entree: € 17,50; jongeren t/m 25 jaar € 10
Kaartverkoop: uitsluitend via voorverkoop in de KCA Ticketshop.

 

Contact

Cultureel Café Bacchus
Gerberastraat 4
1431 SG Aalsmeer