Inspiratiemiddag Natuurfotografie

Datum

22 oktober 2022 t/m 22 oktober 2022

Locatie

Museum Historische Tuin

Foto’s maken in de natuur is populairder dan ooit. Maar hoe zorg je dat jouw foto’s ook écht de moeite waard zijn? Museum Historische Tuin organiseert zaterdag 22 oktober een Inspiratiemiddag Natuurfotografie voor iedereen die op weg geholpen wil worden.

Contact

Natuur foto's

Foto’s maken in de natuur is populairder dan ooit. Maar hoe zorg je dat jouw foto’s ook écht de moeite waard zijn? Museum Historische Tuin organiseert zaterdag 22 oktober een Inspiratiemiddag Natuurfotografie voor iedereen die op weg geholpen wil worden.

Bijna iedereen fotografeert wel eens een landschap, bloem of dier. Met een mobiel is het een kleine moeite om wat plaatjes te schieten. Toch is het resultaat lang niet altijd geweldig. Want waar moet je nou eigenlijk op letten als je in de natuur fotografeert? Hoe kun je met een paar eenvoudige tips opeens veel betere foto’s maken? Deze vragen komen aan bod tijdens de Inspiratiemiddag Natuurfotografie op zaterdag 22 oktober. Fotografen Erik de Rijk en Ton van Eennenaam delen hun kennis, laten inspirerende voorbeelden zien en helpen je om (nog) meer uit je fotografie te halen.

De Inspiratiemiddag is bedoeld voor iedereen die graag buiten fotografeert. Beginner of meer gevorderd, tijdens deze middag kun je als enthousiaste (amateur)fotograaf nieuwe ideeën opdoen. Erik de Rijk is ruim tien jaar bezig met natuurfotografie. Hij komt graag in de Waterleidingduinen, maar maakte ook verre reizen om bijzondere natuur vast te leggen. Vogels zijn zijn specialiteit. Ton van Eennenaam is al tientallen jaren actief als fotograaf. ‘Outdoor fotografie’ is een van zijn favoriete onderdelen. Zo bezoekt hij graag het Schinkelbos om de natuur in al haar facetten vast te leggen.

Tijdens de Inspiratiemiddag geven Erik en Ton uitleg over hun manier van werken en wat zij als basisprincipes hanteren bij het maken van goede foto’s. Techniek en compositie komen aan bod en er worden vooral ook veel inspirerende voorbeelden gedeeld. Landschappen, macrofotografie en het in beeld brengen van vogels en andere dieren komen ook zeker aan bod.

Na de presentaties gaan deelnemers zelf aan de slag. De Historische Tuin is een fantastische omgeving om natuurfoto’s te maken. Inspiratie alom! Natuurlijk staan Erik en Ton klaar om de nodige tips te geven. Tot besluit van de middag wordt een aantal foto’s uit het praktijkgedeelte gezamenlijk bekeken en besproken in de veilingzaal.

Inschrijven

Deelname aan de Inspiratiemiddag Natuurfotografie kost € 25,- p.p. en is inclusief museumentree en koffie/thee. Donateurs en vrijwilligers van de Historische Tuin betalen € 22,-. Het programma begint om 13.00 uur en duurt tot ca. 16.15 uur. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers.

Schrijf je direct in voor deze middag via de TICKETSHOP. Of reserveer een plaats via: communicatie@historischetuinaalsmeer.nl

Contact

Museum Historische Tuin
Praamplein
1431 CV Aalsmeer

Openingstijden
13:00 - 16:15