Flower Art Museum en Stichting KCA brengen samen ‘Muziek in het Museum’

Datum

09 augustus 2022 t/m 09 september 2022

Locatie

Flower art museum

Het Flower Art Museum en de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) organiseren dit najaar samen een aantal concerten met klassieke muziek van topniveau.

Merel Vercammen Photo: Marco Borggreve

Muziek in het Museum

Het Flower Art Museum en de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) organiseren dit najaar samen een aantal concerten met klassieke muziek van topniveau. De kaartverkoop is al van start.

Binnen KCA leefde al enige tijd de wens om het programma met klassieke muziek een nieuwe impuls te geven. Het Flower Art Museum maakte voor corona een succesvolle start met klassieke concerten tussen de kunst. Beide organisaties slaan nu de handen ineen. Met ‘Muziek in het Museum’ bieden zij een prachtig programma in een bijzondere ambiance voor alle liefhebbers van klassieke muziek in Aalsmeer en omstreken.

The Boulanger Legacy

Het eerste concert vindt plaats op vrijdag 9 september en is meteen een fantastisch affiche. Topmusici Merel Vercammen (viool) en Dina Ivanova (piano) spelen dan ‘The Boulanger Legacy’, een aantal composities uit de nalatenschap van de Franse componisten Lili en Nadia Boulanger. Vercammen en Ivanova zijn onder meer bekend van hun optredens in het tv-programma Podium Witteman.

 

Merel Vercammen
Photo: Marco Borggreve

Volgende concerten

Vrijdag 21 oktober volgt een concert van Trio Centella. Dit gezelschap bestaat uit Selma Harkink (sopraan), Suzanne Arends (dwarsfluit) en Aimée van Delden (harp) en combineert muziek van Franse, Engelse en Latijns-Amerikaanse bodem. Vrijdag 25 november is het podium voor pianist Erwin Rommert, die een toegankelijk programma brengt met onder andere werken van Schubert en Chopin. Tussendoor, op zaterdag 17 september, is het Flower Art Museum het decor voor een uitstapje naar de jazzmuziek. Pianist Mike del Ferro brengt dan een ode aan de legendarische Toots Thielemans, met wie hij gedurende tien jaar over de hele wereld optrad.

Tickets en meer informatie zijn te vinden op de website van KCA: https://www.kunstencultuuraalsmeer.nl/