Floribunda

Datum

24 oktober 2021 t/m 16 februari 2022

Locatie

Flower art museum

Een nieuwe tentoonstelling met een overzicht van 40 jaar bloemenfotografie door Dennis A-Tjak.

Contact

Kunstfotograaf Dennis A-Tjak

Kunstfotograaf Dennis A-Tjak zit veertig jaar in het vak en viert dit jubileum op grootse wijze. Onder de titel ‘Floribunda’ komt er een overzichtstentoonstelling in het Flower Art Museum én een nieuw boek. Zijn levenslange fascinatie voor bloemen staat in beide centraal.

"Zo verwerk ik wat me bezighoudt en hoe ik het zie, en zo vertelt elke bloem een deel van mijn verhaal.”

Bloemenporrtretten

Meer dan honderd bloemenportretten van A-Tjak zijn vanaf 24 oktober te bewonderen op een tentoonstelling in het Flower Art Museum in Aalsmeer. De tentoonstelling heet Floribunda, dit is een Latijns woord voor ‘veel bloemen’.

Bloemen zijn voor de kunstenaar een metafoor voor zijn emoties. Wat met woorden niet te zeggen valt, kan A-Tjak in zijn bloemportretten tot uitdrukking brengen.

Boek

Gelijktijdig met de expositie verschijnt het boek Floribunda met een uitgebreid overzicht van 40 jaar bloemenfotografie door de in Hoorn woonachtige fotograaf. De liefde voor bloemen spat van de pagina’s. Een waar collectors item voor de kunst- en natuurliefhebber.

Het Flower Art Museum is gevestigd aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer. Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13-17 uur. De expositie ‘Floribunda’ duurt van 24 oktober 2021 t/m 16 januari 2022. Meer info: www.flowerartmuseum.nl.

Contact

Flower Art Museum
Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer