11 februari 2021 t/m 30 mei 2021

Ontdek bloemenkunst van Suus Suiker en Special Arts Nederland

Voorlopig zijn de corona maatregelen in Nederland nog van kracht, maar het Flower Art Museum richt zich graag met positieve blik op de toekomst en deelt daarom alvast haar nieuwste tentoonstellingen. Vanaf 11 februari doen twee nieuwe tentoonstellingen hun intrede in het Aalsmeerse bloemenmuseum. Poetry in Wax van Suus Suiker en Bloemendroom van Special Arts Nederland zijn twee bijzondere tentoonstellingen met ieder een eigen blik op de schoonheid van de natuur.

Bloemenkunst van Suus Suiker

Suus Suiker schildert poëtische voorstellingen met florale motieven, bloemen en takken, natuurlijke structuren en spiegelingen. Ze werkt met gepigmenteerde, warme bijenwas en doet dit in combinatie met inkt, krijt en olieverf. Haar doeken zijn weelderige odes aan de schoonheid en de kracht van de natuur. In deze solotentoonstelling laat Suus meer dan 30 recente werken zien. Het werk is ook te koop. Vanaf 11 februari in FAM.

Je vindt op de website van het Flower Art Museum een impressie van deze tentoonstelling.

Credits: Suus Suiker

Nieuwe tentoonstelling: Bloemendroom

Het Flower Art Museum en Special Arts Nederland presenteren samen de tentoonstelling Bloemendroom. Voor deze tentoonstelling zijn kunstenaars met een handicap uitgenodigd hun droom in bloemen uit te leven. Bloemen staan symbool voor liefde en geluk, maar ook voor schoonheid en verval, voor een nieuw begin of juist voor een herinnering aan een dierbare of een dierbare plek. De vraag aan de kunstenaars was: wat betekenen bloemen voor jou? Van welke bloemen droom je? Zijn ze herkenbaar of zijn het fantasiebloemen? Wie zou je (in je dromen) willen verrassen met een mooi boeket? Uit ca. 100 ingezonden kunstwerken is een ruime selectie gemaakt die in het museum wordt getoond.

Museum bloemenkunst

Credits: Bloemenfeest met verf – Berry Gruijthuizen

Op de website van het Flower Art Musem kun je nu virtueel door de tentoonstelling lopen. Een leuke manier om alvast kennis te maken met deze veelzijdige en kleurrijke expositie.

Special Arts is een landelijke stichting die bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en dat ze hun talenten daarvoor kunnen ontwikkelen. Deze tentoonstelling komt tot stand met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting SPZ.