Aalsmeer Flower Festival gaat door in 2021 op 3 locaties

Aalsmeer Flower Festival doet haar naam eer aan met een kleurrijk weekend dat volledig in het teken staat van bloemen, planten, kunst, muziek, eten en drinken. Dit festival is dé kans om de fascinerende wereld van de Aalsmeerse sierteelt te ontdekken. Voor het Aalsmeer Flower Festival ben

Aalsmeer Flower Festival doet haar naam eer aan met een kleurrijk weekend dat volledig in het teken staat van bloemen, planten, kunst, muziek, eten en drinken. Dit festival is dé kans om de fascinerende wereld van de Aalsmeerse sierteelt te ontdekken.

Voor het Aalsmeer Flower Festival ben je welkom op zaterdag 2 oktober t/m dinsdag 5 oktober 2021. Het festival vindt plaats bij de drie Aalsmeerse musea die in het teken staan van bloemen en planten: FloriWorld, de Historische Tuin en het Flower Art Museum. Tijdens het festival worden de kunstwerken hier gecombineerd met bloemsierkunst. Op beide locaties zijn diverse activiteiten, zoals live muziek, veilingsessies en activiteiten voor kinderen.

Programma Aalsmeer Flower Festival 2021

In tuinbouwmuseum Historische Tuin is bloemwerk te zien van Tineke Geerlings, Michael van Namen en Marleen Straathof. In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 oktober zijn er dagelijks publieksveilingen en trekheestervaartochten. Marleen Straathof geeft mini-workshops kransen maken. Ook is er speciale aandacht voor dahlia’s en kan natuurlijk de vaste tentoonstelling worden bekeken.

Bij het Flower Art Museum wordt het bloemwerk verzorgd door Marloes Joore, Richard Mos en Gaia Wayman. In het museum is de (kunst)tentoonstelling Flowers & Fashion met werk van 11 kunstenaars. Zaterdag 2 oktober geven Marloes Joore en Michelle van der Linden herfstworkshops. Voor kinderen zijn er het hele weekend mini-workshops en speurtochten. Beide musea hebben in de tuin kunstwerken met het thema De Elementen, waaronder Sogetsu Ikebana objecten.

Bij de nieuwe bloemenattractie FloriWorld (geopend in 2020) is bloemwerk te zien van o.a. Inge Quint. FloriWorld laat bezoekers de magie van bloemen en planten ervaren door een interactieve bezoekervaring. Een leuk en bijzonder uitstapje voor jong en oud!

Muziek tussen de bloemen
Een extra activiteit vindt plaats op zaterdagavond 2 oktober. In de veilingzaal van de Historische Tuin spelen Hein Meijer en Bart Landstra dan het concert ‘Blues tussen de bloemen’. Een aanrader voor de liefhebbers van onvervalste bluesmuziek. Tickets zijn online verkrijgbaar.

Entree
De meeste activiteiten van het Flower Weekend zijn in het weekend van 2 en 3 oktober. De locaties zijn toegankelijk voor de normale entreeprijzen. Wie alle drie de locaties wil bezoeken kan aan de kassa een goedkoper combiticket kopen. Maandag 4 oktober zijn de Historische Tuin en het Flower Art Museum exclusief open voor groepsbezoeken op afspraak. Dinsdag 5 oktober zijn deze twee musea ook open voor publiek en is de laatste dag dat het bloemwerk bewonderd kan worden.

Alle informatie over programma, openingstijden en prijzen staat op www.aalsmeerflowerfestival.nl.