12x winkels in Aalsmeer die je moet bezoeken

Vind je het altijd leuk om in een dorp of stad bijzondere winkeltjes te ontdekken? Dan moet je gaan winkelen in Aalsmeer! Met deze twaalf winkeltips helpen we je vast op weg. Alvast veel winkelplezier.

Annemieks Kramerie

Een walhalla voor iedereen die van koken en mooie serviezen houdt. Annemieke’s Kramerie is al sinds 1911 (!) de speciaalzaak voor sfeervolle, huishoudelijke geschenken; van serviezen en glas tot kristal en bestek.

Boekhuis Aalsmeer

Boekhuis Aalsmeer is een boekhandel, ontmoetingsplek en informatiepunt ineen. De winkel voor boeken in alle genres, tijdschriften, reisgidsen en toeristische informatie. Het hele jaar door kun je in Boekhuis Aalsmeer bovendien terecht voor lezingen, workshops, kinderactiviteiten en boekpresentaties.

Forty four and more

We kunnen niet allemaal maatje 36 hebben. Daarom is het prettig dat er winkels bestaan als Forty four and more, met grote keuze voor vrouwen met een voller figuur. Mode voor een onbetaalbaar gevoel.

De Molen de Leeuw

De winkel van Korenmolen De Leeuw beschikt over een verrassend veelzijdig assortiment van mooie en lekkere producten. Van verschillende soorten meel, bloem, pannenkoekenmix en cakemix tot pitten, zaden en uiteenlopende bakartikelen. Louter natuurlijke producten, die niet altijd allemaal voorradig zijn, maar die je ten minste altijd kunt bestellen.

Winkels Aalsmeer - Korenmolen De Leeuw

Teddy’s baby- kinderkleding

Voor een groot assortiment aan baby- en kinderkleding kun je naar Teddy’s, aan de Ophelialaan in Aalsmeer. Een ‘dorpswinkel’ met een ruim assortiment aan kwaliteitsmerken in verschillende prijsklassen; voor jongens, meisjes en baby’s, vanaf maat 56 tot en met 176. Bij Teddy’s is voor elk kind wat moois te vinden, waarin hij of zij zich lekker voelt.

Wereldwinkel Aalsmeer

De Wereldwinkel Aalsmeer is een fairtrade speciaalzaak. Met smakelijke levensmiddelen, zoals koffie en chocolade, en leuke woonaccessoires, zoals handgemaakte kaarsen uit Swaziland, en prachtige vazen uit Indonesië. Alle producten zijn eerlijk gemaakt, met respect voor mens en milieu. De boeren en de makers krijgen een rechtvaardige prijs voor hun producten, zodat ze een menswaardig bestaan opbouwen.

Ridder & Co

Voor alle denkbare soorten thee, koffie, tabak en chocolade kun je naar Ridder & Co, in de winkelstraat Ophelialaan. Onder het motto ‘genieten vanuit kwaliteit’ kun je hier proeven, ruiken en genieten van de vele lekkernijen in deze winkel in Aalsmeer. Zo tref je in Ridder & Co bijvoorbeeld een zeer uitgebreid assortiment sigaren aan, in een prachtige gevulde klimaatkamer.

Martinez Aalsmeer

Voor de allerlekkerste bonbons ga je naar Martinez Aalsmeer. Bij aankomst wekken de herkenbare rode luifels meteen al een gevoel op van warmte en herkenning. Van thuiskomen. Familie. Eenmaal binnen waan je je tussen een selectie van de meest speciale chocoladeproducten.

Zeepatelier Uzepia (Kudelstaart)

Zeep maken in eigen keuken en de zepen verkopen bij de geitenboerderij “De Ridammerhoeve”. Zo is Uzepia begonnen en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een prachtig zeepatelier met zepen gemaakt van zes verschillende oliën. Met als toevoeging geitenmelk of ezelinnenmelk. Pure ambacht. Geitenmelkzeep- en crème is een van de heerlijke biologische zepen in het assortiment. Neem een kijkje in de webshop voor alle producten.

Winkels Aalsmeer - Uzepia

Siphra Studio’s

Tijdens het winkelen in Aalsmeer op zoek naar trendy kledingmerken, uitstekende kwaliteit en persoonlijk kledingadvies? Dan kun je bij Siphra Studio’s je hart ophalen. De stijladviseuses van deze winkel volgen de nieuwe mode en modetrends op de voet en weten hoe ze de collecties van de verschillende merken perfect met elkaar kunnen combineren.

Antiek van Burbri

Voor authentieke en aparte antieke meubels stap je binnen bij Burbri International, aan de Oosteinderweg. In een oude bloemenkas in Aalsmeer, groot genoeg om in rond te fietsen. Verspreid over ruim 5.000 m2 vind je alle denkbare antieke spullen; van oude bouwmateriaal, industriële lampen en antiek winkelinterieur tot geweien, meubels en decoratie.

Tuincentrum Het Oosten

Tuincentrum het Oosten is het grootste tuincentrum van Nederland, dat ook heel leuk is voor de kinderen mee naartoe te nemen. Er zijn twee speeltuinen waar zij zich lekker kunnen uitleven. Ondertussen vind je in het tuincentrum in Aalsmeer alles wat je hartje op tuingebied begeert. In het tuincafé kun je even uitblazen met een kop koffie en iets lekker te eten. Parkeren is gratis.

Winkels Aalsmeer - Tuincentrum het Oosten